Proustdag in Huis De Pinto 28-04-24

Cultureel en literair centrum Huis De Pinto organiseert op zondag 28 april zijn jaarlijkse Marcel Proustdag met lezingen en een film. Wees er snel bij, kaartjes zijn altijd snel uitverkocht.

Om 11:00 uur geeft Annelies Schulte Nordholt een lezing over ‘Marcel Proust en het Bretonse landschap’ en om 12:00 uur spreekt Nell de Hullu-Van Doeselaar over ‘Marcel Proust en de medische wetenschap in de Belle Epoque. Het dossier Cottard’.

Om 13:30 uur vertonen we een film uit de Proust TV-serie “A la recherche du temps perdu” van Nina Companeez uit 2011. Anders dan de indrukwekkende Proust-verfilmingen van Raoul Ruiz, Volker Schlöndorf en Chantal Akerman, heeft Companeez niet geprobeerd om de diepgaande zoektocht van Proust en zijn verteller of de metafysische betekenis van de Recherche in beeld te brengen maar om speels over al die geschiedenissen over liefde, jaloezie en dood uit Op zoek naar de verloren tijd te varen en de filmliefhebbers te laten genieten van het spelplezier, de aankleding, de verhalen en de social talks uit de tijd van de Belle Epoque. En in die zin werd de serie door velen lovend ontvangen.

Fransgesproken met Nederlandse ondertiteling. Korte inleiding door Anja-Hélène van Zandwijk.

Locatie: Huis de Pinto, Sint Antoniesbreestraat 69, 1011 HB Amsterdam.

Voor reservering/kaartjes klik hier.

En bezoek voor informatie de website van Huis De Pinto.