Bulletin 2007

Bulletin van de Marcel Proust Vereniging no. 3 (86 blz.)
Manet van Montfrans, Sabine van Wesemael (red.)
 
In nummer 3 van het tweejaarlijks verschijnende Nederlandstalige Bulletin zijn onder meer beschouwingen opgenomen over het Rembrandteske clair-obscur bij Proust, over de structuur van de vioolsonates van Fauré en Franck, die op verschillende manieren als ‘kiemcel’ hebben gediend voor de muziek in de Recherche (met muziekvoorbeelden) en over de lessen die hedendaagse artsen kunnen trekken uit de manier waarop in de Recherche de wereld van ziekte en ongemak als een bron van dieper inzicht wordt voorgesteld. Daarnaast bevat dit nummer recensies, samenvattingen van de lezingen die in 2005 en 2006 voor de leden van de Verniging georganiseerd zijn, en, niet te vergeten natuurlijk, nieuwe bekentenisliteratuur in de reeks ‘Hoe Proust in mijn leven is gekomen’.

Het Proust Bulletin nr 3 is als download beschikbaar 

Bulletin 2005

Het Bulletin van de Marcel Proust Vereniging, nr. 2

Het Proust Bulletin is de tweede aflevering van de Nederlandstalige publicatie van de Proust Vereniging. Er is plaats ingeruimd voor een persoonlijk verhaal over ‘hoe Proust in mijn leven kwam’, en voor beschouwingen over actuele gebeurtenissen rond Proust in Nederland, zoals de alom geroemde toneelbewerkingen van de Recherche door het ro theater.
Daarnaast wil het Bulletin een echt verenigingsblad zijn, met ruimte voor de lezingen die in de afgelopen twee jaar gegeven zijn en voor een korte terugblik op de recente activiteiten.

Het Proust Bulletin nr 2 is nog bestelbaar bij het secretariaat van de Vereniging.